9 de març 2008

Dilluns 10 - taula rodona

AQUESTA TARDA, sota el títol
«La situació actual de l'Església, els nostres bisbes i el paper dels laics»,
VBC volem aturar-nos per compartir, imaginar i debatre sobre aquestes qüestions amb d'altres laics i laiques.

Participaran a la taula:

- Jordi Llisterri, director de Foc Nou

- Eduard Sala, educador i director de l'Obra Social Sta. Lluïsa de Marillac i de Llar de Pau.

- Marta Digón, membre de l'ACO i de Creients en Diàspora.


Quan? Avui dilluns 10 de març a les 19.30h
On? Al CCU (Centre Cristià dels Universitaris), al carrer Villaroel, 81. Urgell
Qui? Organitza la campanya «Volem bisbes cristians»

Més informació: 635 12 97 12 / info@volembisbescristians.org

Us esperem a tots i a totes per enriquir el debat!
**** GRÀCIES PER FER-NE DIFUSIÓ ****

6 comentaris:

VBC ha dit...

Hem hagut d'eliminar un comentari pel seu to burleta i perquè ratllava la mala educació.
Animem a que els comentaris aportin eines al diàleg i no el dinamitin.

Anònim ha dit...

¿Dónde está la mala educación de este comentario que habéis eliminado? Burleta... sí, pero no maleducado. Yo, jamás.

"¿cuántos miles estuvisteis, que no contáis nada...? Por cierto, a Turull, consiliario del CCU (Centre Cristià dels Universitaris)donde habeis celebrado este carnaval, le parece bien?"

Unknown ha dit...

Llamar "carnaval" a una mesa redonda seria con ponentes de esta talla a mi si me parece maleducado.

Tanto importa el número? O lo importante es que se reflexione, se dialogue y se crezca siempre con la mirada puesta en el Reino?

Te agradeceriamos que nos digeras cual es tu opinión de la campanya y como ves tu la situación actual de la Iglesia y no que dejaras estos comentarios.

gracias

Anònim ha dit...

Precisamente la "calidad" de los ponentes así como el manifiesto de "volem bisbes cristians" es lo que me lleva a llamar carnaval a eso. A mí sí que me parece de mala educación insinuar que los obispos que tenemos no son cristianos.
En cuanto a mi opinión sobre la situación actual de la Iglesia, se aproxima bastante a la que mantienen en http://www.germinansgerminabit.org

Josep ha dit...

Bon dia Pauper!
Volia comentar-te cinc coses:

1. La trajectòria, compromís i COHERÈNCIA dels tertulians no accepta crítica. Potser no eren del teu parer, però això no treu que la seva qualitat humana i el seu fonament no fossin de primer ordre.

2. No sé quina part et fa gràcia del manifest. Alguns ens l'han qualificat de massa "light". Potser també és el que opines tu. Crec que va ser fet ampli per englobar a tots els carismes cristians, i a tots els cristians en la seva vessant més cultural, política i social. Potser no és una joia literària ni teològica, sinó un clam al vent de descontent i desil·lusió d'uns cristians joves cap a la seva mare.

3. Nosaltres no diem qui és cristià i qui no ho és. Això correspon a cada persona i en últim terme a Déu. Si que volem posar de manifest que hi ha actituds poc cristianes.

4. T'agraden els carnavals? Jo en vaig veure un en una declaració de la Conferència Episcopal Espanyola dient que no podíem votar a partits nacionalistes (exceptuant nacionalistes espanyols, es clar!), ni a partits que negociaven amb els terroristes (com si l'Església no hagués fet d'intermediària en molts conflictes armats de tot el món, incloent les negociacions reiterades amb ETA), ni partits que no recolzessin el model tradicional de família... però si que podíem votar partits que decideixen anar a una guerra que el mateix Sant Pare va dir que els cristians ens havíem de posicionar en contra per coherència amb l'Evangeli d'Amor.

Aquest carnestoltes em va fer plorar de riure... fins que vaig veure que no ho deien en broma.

5. Està molt bé que combreguis amb els pensaments de "germinans", però potser hauries de contrastar una mica més la informació. Quina credibilitat té un web que deia que tots els actes que havia fet VBC havien estat un fracàs quan ENCARA NO N'HAVIEN FET CAP!!!?

La pau sigui amb tu,

Desacomplexat

Anònim ha dit...

Fa molts anys que m’he apartat de l’església. Ja no em considero catòlic i només guardo certa reminiscència cristiana (aquella que es refereix als valors més fonamentals, en tot cas res de la litúrgia i el llenguatge del catolicisme, o altres confessions cristianes, m’interessa ja). Vagi per endavant.


Però he volgut visitar-vos, per què el vostre nom, que és enginyós, reflecteix una cosa que jo he pensat sovint darrerament: quant d’allunyats del missatge evangèlic estan aquests bisbes!

El cas és que la intervenció “boicotejadora” del company “pauper” , ens permet observar dos tipus d’església ben diferents.

El primer “Germinans...” és un model en contra: “En contra del nacionalistes (no dels nacionalistes espanyols, clar)”, “En contra del socialistes”, “En contra dels que reivindiquen un altre paper de la dóna dins l’església...” (en contra de tot el que sóc jo: molt moderadament nacionalista català, socialdemòcrata sense partit, i partidari de la igualtat com a valor). Es tracta d’un cristianisme malhumorat, sembrador d’odi, antipàtic.

Es tracta del tipus de cristianisme que a mi em manté ben lluny de l’església: Si això és el que perseguiu, aquí us quedeu. Aquí us quedeu per que no trobo el missatge de Crist en vosaltres, hi trobo les seves paraules retorçades fins el límit.

Intueixo que segon model respon a un cristianisme acollidor, esperançat, i integrador. Hi ha al seu discurs una retòrica pròpia, però almenys no em genera l’angunia del primer discurs.

Considero els vostres problemes com un problema intern d’una institució que ja no m’incumbeix, però tot i així...

...tot i així... desitjo sort a VBC.