21 de febr. 2008

MANIFEST

Som un grup de laics i laiques joves, compromesos amb l'Església en diversos projectes i organitzacions, que ens sentim dolguts per les darreres declaracions de la Conferència Episcopal. Davant d’aquestes declaracions ens sentim amb la responsabilitat de manifestar-nos públicament. Lamentem profundament que qui ens representa no faci ús de la seva condició per sembrar el missatge integrador i plural de Jesús. Ens sap molt de greu com a cristians i volem deixar clar que ens manifestem sense cap interès partidista.

«Volem bisbes cristians» significa que volem bisbes que segueixin a Jesús amb autenticitat, que siguin autocrítics, que acullin la pluralitat tal i com Jesús acollia a tothom i s’adaptin als signes dels temps.

Volem bisbes cristians igual que volem que hi hagi capellans, estudiants, pagesos, obrers, administratius, funcionàries, periodistes, professionals… que també ho siguin. I que cadascú des de la seva responsabilitat faci madurar la nostra Església.

No oblidem mai que dins d’aquesta Església hi ha diferents maneres de pensar i que el que tenim en comú és el seguiment de Jesús i de l’Evangeli. Units per aquest mateix objectiu, les diferències perden força.

Així entenem que seguir l’Evangeli, que és l’aposta per l’AMOR, no admet un llenguatge judicador, d’atac, de divisió o d’exclusió. Volem bisbes valents que vetllin per fomentar actituds de diàleg, de pobresa, d’humilitat, de justícia, de compassió, de pau, que treballin al costat dels pobres i donin testimoni que la felicitat passa per ser nets de cor. Alhora, volem que acceptin la llibertat que cadascú des de la seva consciència decideixi com materialitzar aquests valors.

En definitiva, volem bisbes conciliadors que representin i no imposin. Només d’aquesta manera podrem construir tots junts l’Església que desitgem.

Barcelona, 21 de febrer del 2008

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Clar que sí!!

Ja era hora que els joves despertessin! Hi ha una església diferent, és el moment de que surti a la llum. Sense rancunies ni odis histtòrics, només l'AMOR de Jesús.

Ànims i Endavant!

Anònim ha dit...

Tant de bo que el manifest i les adhesions arribin (traduïdes al castellà, per suposat) als qui han d'aturar la politització del cristianisme a Espanya.